Blog categories

Comments

Elfogyóban a német kötvényhozam, drágul az arany

Elfogyóban a német kötvényhozam, drágul az arany

A 2018-as utolsó negyedév méltó folytatásaként, jókora zuhanással nyitottak az ázsiai és európai tőzsdék, a lényeg persze a délutáni amerikai kereskedés lesz. Mindenki kötvényekbe menekül, azok ára emelkedik, így hozamaik esnek.
Nagy mínuszban kezdik a részvénypiacok az idei évet, Ázsiában Hongkong vezeti a lejtmenetet 3 százalékos eséssel. Kontinensünkön a francia CAC-40 index 2,5 százalékot esik 4600 pontig, a DAX másfél százalékkal van lejjebb 10 400 ponton.
A részvényekből távozó pénz jól láthatóan a kötvénypiacra áramlik: nagymértékben csökkennek a hosszabb hozamok. Az amerikai 10 éves kötvényhozam már múlt héten nagyot csökkent 2,68 százalékig, ma pedig az eurózóna eleve alacsony hozamai zuhannak tovább: a német 10 éves hozam mindössze 0,18 százalék, az osztrák 0,43, a francia 0,65.

10 éves osztrák államkötvény hozama
A német hozam esetében ez 20 százalékos zuhanás, az osztráknál 13,5 százalék: megdöbbentő, hogy azokat a kötvényeket veszik a befektetők, amik már alig biztosítanak hozamot.
Az olaj ára is csökkenéssel indítja az évet, másfél százalékkal vannak lejjebb a főbb típusok: a WTI 44,7 dolláron, a Brent 53 dolláron. Tovább emelkedik az aranyár, 1290 dollárhoz közelít.

Arany, egy hónap

FORRÁS: Privátbankár.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük